Deadlift är en av de mest oälskade och samtidigt användbara övningarna som du kan göra med vikter. Deadlift är en del av den grundläggande uppsättningen av övningar: bänkpress, squat och själva deadlift. Ja, den här övningen är inte lätt, det är nödvändigt att göra detta under övervakning av en tränare. Men komplexiteten bör inte bli en anledning att ignorera denna övning, och för detta har vi 7 viktiga argument.

1. Deadlift-musklerna fungerade

Deadlift pumpar flera muskelgrupper samtidigt, varför du känner så spänning under tillvägagångssättet. Deadlift är mycket effektivare än någon isolerande övning. Gör det en eller två gånger i veckan och du kommer att utveckla hamstrings, skinkor, övre och nedre rygg. Dessutom, när du utför denna övning, tvingas du att stabilisera hela kroppen, vilket gör att kroppen blir statisk och pumpar den hela. Deadlift påskyndar ämnesomsättningen, vilket hjälper till att gå ner i vikt – detta är en annan god anledning att börja göra denna övning.

2. Sumo deadlift utvecklar styrka

Studier har visat att denna övning ger en enorm ökning i styrka, gör att du snabbt kan bygga muskelvävnad, särskilt hos de som just börjar träna. Eftersom muskler i kroppen är involverade under träningen hjälper detta till att rädda lederna från onödig stress. Dragkraft låter dig jämnt pumpa hela kroppen, öka uthålligheten.

3. Hantel deadlift hjälper till att förbättra hållningen

En stark rygg är nyckeln till hälsa. En stark muskelram låter inte ryggraden böjas – som du vet är det krökningen som ofta orsakar huvudvärk och domningar i lemmarna. För att korrekt utföra dragningen, inte att skada ryggen utan att pumpa den, måste du följa tekniken och hålla ryggen rak. Hacking är strängt förbjudet eftersom det är den säkraste vägen till skada. Efter att du börjat göra dragkraft kommer du att märka att du har slutat kämpa, obehaglig spänning och obehag försvinner i ryggen. Denna övning är särskilt användbar för dig som tillbringar mycket tid framför en dator och leder en stillasittande livsstil.

4. Deadlift ger energi i vardagen

Denna övning utförs sällan av ”strandfolk” – killar som ser som sitt mål en vacker kropp, snarare än styrka och funktionalitet. Deadlifts kommer att göra dig inte bara mer visuellt utan också fysiskt utvecklas. En man tvingas interagera med bördor under hela sitt liv, vare sig det är arbete, konstruktion eller städning av gården. Regelbunden träning eliminerar alla hälsorisker. Med andra ord kommer denna övning att förbereda dig för vardagen. Du kommer inte att vara rädd för tunga saker eller det faktum att du kommer att behöva bära en berusad vän hem.

5. Deadlift förhindrar skador

Många ignorerar denna övning just på grund av dess traumarisk, men studier har visat att begär i många fall är ett bra sätt att minska rygg- och ryggsmärtor. Professor, fysioterapeut Nicholas Likameli genomförde en serie studier och sa följande: ”Deadlift kräver fullständig kontroll av buken, höfter och bäcken, vilket är av största vikt vid behandling och förebyggande av smärta i nedre rygg.”
Traktion involverar musklerna i ryggen, hamstrings, skinkor, rhomboid muskler, och denna kombination utesluter det faktum att hela belastningen kommer att falla på en muskelgrupp, så risken för skada minskas. Orsaken till skadan kan vara fel teknik, övervikt som du hängde på vägen, så för det första är det bäst att träna med den tomma baren och under överinseende av en tränare för att träna tekniken och sedan gå vidare till tunga laster.

6. En av fördelarna med deadlifts är att det är tidsbesparande

Deadlift är inte bara extremt effektiv utan kan också spara värdefull tid. Deadlift involverar flera muskelgrupper samtidigt, och efter det finns det inget behov av att göra isoleringsövningar. Om du försummar deadlift tvingas du göra flera isoleringsövningar, men ändå kommer du inte att kunna uppnå den effekt som denna grundövning ger.

7. Deadlift integreras enkelt i varje träning

Om du tror att du behöver en bar för den här övningen, har vi bråttom att behaga dig – det är inte så. Hantlar kan fungera som en ersättning för baren, det viktigaste är att inte glömma bort tekniken och göra allt smidigt. Deadlift är en av huvudövningarna i världen av sport och fitness, så även nybörjare kan ta till sig det. Oavsett ålder eller erfarenhet är det aldrig för sent att börja göra denna svåra men extremt användbara övning. Om du vill få massatrekning, vill du få styrka och uthållighet – gör en deadlift.

Written by

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *