Fitness växer i popularitet, särskilt i kölvattnet av många killar och flickors önskan om en hälsosam livsstil. Vi tror att du märkte runt de pumpade killarna med en figur som inte skäms för att visa även vid professionella föreställningar, och deras flickvänner med smarta former, som från omslaget till en tidning. Vissa ser idrottsfolk vill bli densamma, och det är normala tankar, särskilt i vår tid, då effektiva metoder uppfanns, bland vilka de mest kända är crossfit.

Crossfit är en uppsättning övningar som inkluderar högintensiv intervallträning, tyngdlyftning, styrklift, gymnastik, löpning och andra discipliner.
CrossFit består huvudsakligen av aeroba övningar, gymnastik och tyngdlyftning. Under klasser används ständigt förändrade rörelser med hög intensitet och funktion. Under träning pumpas inte bara fysisk styrka och muskeluthållighet, utan också flexibilitet, kraft, hastighet, koordination, fingerfärdighet, balans och noggrannhet, samt ökad andningsuthållighet.
Crossfit kan kallas universell träning, som gör att du kan utöka kroppens kapacitet, göra den inte bara vacker utan också funktionellt förbättra din prestanda, bli starkare och mer uthållig.
I den här artikeln kommer vi att berätta vad du behöver för att börja göra crossfit.

Crossfitter behöver ett superträningscenter

Ja, först måste du hitta ett lämpligt gym, som för övrigt inte är så lätt att hitta, eftersom de i form av en crossfit kan erbjuda vanliga styrketräningar, kryddade med konditionsträning. Se också till att utbildarna är kompetenta, eftersom det är med dem du kommer att arbeta.

Löparskor för crossfit-idrottare

Eftersom CrossFit involverar ett stort antal aeroba övningar, måste du flytta mycket, vilket kommer att kräva löparskor. Du kan hitta dem i vilken sportbutik som helst, men det finns stor sannolikhet för att bli en falsk.

Du kan överväga professionella springsko från Asics, Nike, Mizuno, Saucony, Brooks och många andra märken för träning. Det är nödvändigt att välja sneakers för olika typer av täckning. Till exempel för gymmet och löpbandet är universella sådana lämpliga, och för staden kan du ta sneakers för asfalt.

Vinterdräkt för CrossFit utanför

Du kan gå in för sport året runt. Även om du inte har tid att gå på gymmet kan du alltid göra aeroba övningar på gatan, lyckligtvis finns det horisontella barer i varje trädgård, och det finns en skola eller park i närheten där du kan jogga. Men på vintern är det svårare att göra, för i vanliga sportkläder är det lätt att förkylas, och på vintern är det varmt och obekvämt.

Sportkläder ska behålla värmen, överföra fukt snabbt och förhindra att kroppen blir för kallt eller överhettad under träningen.
Satsen är designad för temperaturer från +15 till -10, så att du säkert kan springa runt stadion och göra andra konditionsträningar även på en frostig dag. Till skillnad från vanliga varma kläder, begränsar inte sportens underkläder rörelse, vilket innebär att det gör att du kan utföra övningar lika effektivt och bekvämt som i en träningsdräkt. Och naturligtvis gnuggar inte det mjuka, behagliga kroppsmaterialet huden både under konditionsträning och när du utför styrketräning.

Sportklocka för att spåra din crossfit-transformation

Varje idrottsman behöver övervaka inte bara träningstiden, intervallarna mellan dem utan också kroppens indikatorer, till exempel puls, kaloriförbrukning. Vanliga klockor är naturligtvis inte lämpliga för detta.

Vi rekommenderar starkt att du väljer en hållbar, stötsäker klocka. Det är önskvärt att klockan också hade en pulsmätare. Välj enheter med full sportfunktionalitet och hög autonomi. Vissa modeller kan arbeta autonomt i upp till en månad och med GPS på – upp till flera dagar. Inuti klockan kan det finnas cirka 80 sporter, ansluta till en dator och en telefon, spåra puls, hastighet, höjd, simningstil, vilotid och alla nödvändiga parametrar. Det vill säga, detta är ett av de bästa alternativen för en idrottsman som övervakar sina träningspass. Förresten, det finns applikationer för klockor som spårar alla träningspass, gör det möjligt att arbeta med en personlig tränare och enligt ett i förväg valt träningsprogram.

Tillbehör för dragstänger

Det finns många styrkaövningar i CrossFit – samma används för träning i bodybuilding. Och eftersom det finns styrkaövningar behöver du också tillbehör som ökar komforten i träningen och gör dem säkra.

Till exempel handskar. Observera att alla professionella idrottare bär handskar för att utföra styrkaövningar, till exempel för att lyfta skivstången, hantlarna och för att dra upp den horisontella stången. Handskar tjänar inte bara till att skydda huden på händerna, som efter flera tillvägagångssätt med en skivstång utan utrustning har formen av ett Martianlandskap, utan också ger säkerhet genom att förhindra att tunga föremål glider ut.

Written by

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *