Det finns inte alltid tid och pengar att gå till gymmet för att hålla sig i form, och att köpa vikter hem är ganska dyrt. Dessutom är sådana intensiva belastningar kontraindicerade för vissa människor, men utsikterna att bli en slappa barn är inte uppmuntrande. I detta fall hjälper en uppsättning övningar, för vilka simulatorer eller ytterligare enheter inte krävs. Tack vare honom kommer du att kunna upprätthålla muskelton och det kardiovaskulära systemet kommer att tacka dig.

Kroppsvikt benövningar: knäböj

Inget nytt, men denna underskattade övning är mycket effektiv. Alla muskelgrupper kommer att vara involverade, så gör dig redo att svettas. Fokusera på att hålla klackarna från marken under knäböj och höfter i slutfasen parallellt med golvet. Om kroppen låter dig sitta lite lägre kommer det inte att skada träningen. Utför knäböj i en intensiv takt i en minut – detta hjälper till att värma upp kroppen och ge den en ton före den kommande träningen.

Pausa knäböj för kroppsviktsbehandling

När du har värmt upp kroppen och benen är det dags att ge en stor belastning på quadriceps och skinkor. Börja haka och frysa när höfterna är parallella med golvet. Försök nu att stå i detta läge i 10 till 30 sekunder och återgå sedan till stående läge. Gör 10 reps innan du går vidare till nästa övning.

Gluteövningar för män – Burpee

Ingenting får dig att svettas som en burpee. Denna övning involverar nästan alla muskelgrupper, vilket ökar hjärtfrekvensen, vilket är en utmärkt övning för det kardiovaskulära systemet. Knäböj ner, placera handflatorna på golvet på axelnivå och hoppa sedan tillbaka med fötterna så att kroppen tar en horisontell position för armhävningar. Efter att ha lagt tillbaka benen till sitt ursprungliga läge och hoppa upp så mycket som möjligt. När du har landat på dina klackar, böj knäna igen och ta din utgångsposition. Utför 15 reps innan du fortsätter med träningen.

Kroppsvikt bröstövningar – Planka på raka armar

Denna övning involverar axlar, bröst, triceps och abs. Din kropp ska ta en position parallellt med golvet, som med vanliga armhävningar. När du står på jämna händer måste du sträcka hela kroppen, som en snöre, och håll ut i detta läge så länge som möjligt. Använd timern för att se hur många sekunder som har gått. Först försöker du hålla fältet i 20 sekunder, vilket ökar tiden med tiden. Upprepa denna övning 5 gånger och fortsätt till nästa.

Push-ups för att bygga bästa kropp

Hur mår du, vår andetagskompis? Försök inte att lämna loppet, för push-ups fortsätter. Det är dags att dra åt bröstet och triceps ordentligt. Gör djupa armhävningar, sänka bröstet nästan till golvet. Gör så mycket som din fysiska form tillåter och fortsätt sedan.

Brett knäböj hoppar för starka ben

Denna övning fungerar bra på benens explosiva kraft, stärker och utvecklar dem. Stå med fötterna på axelnivån och böj knäna något. Lyft upp dina händer och sänk ner dem, sitta i semikupan innan du hoppar. Sträck sedan ut dina armar, hopp framåt så långt du kan. Landa på dina klackar, böj knäna och sänk höfterna för självblåsning. Gör denna övning i 30-60 sekunder och fortsätt sedan till nästa.

Buken för en sex-pack

Detta är en nödvändig övning för att hålla kroppen i god form. Dessutom har en sex-pack på magen inte skadat någon ännu. Det är enkelt: liggande på golvet fixar du benen, böjer dem vid knäna och lyfter upp kroppen. Men det finns ett trick i den här övningen. För att det ska få maximal nytta bör du hålla händerna bakom huvudet och inte använda kroppens kraft, utan snarare göra hissar smidigt och utan ryck. Så snart du sänker kroppen till golvet och känner att axelbladen har rört golvet, vrider du omedelbart tillbaka kroppen. Slutför så många reps som möjligt innan du går vidare.

Squat Hoppar för benmusklerna

Här är mållinjen. Du har en serie hopp som hjälper dig att utveckla benets explosiva styrka och stärka kroppen. Sätt dina fötter axelbredden isär och böj knäna något. Sedan sträcker du armarna tillbaka, sätter dig ner och hoppar upp så högt som möjligt och sträcker upp armarna. Vi landade på dina klackar och upprepa omedelbart. Utför övningen i 30-60 sekunder.

Written by

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *